walking-act

DE LOPENDE TRABANT
Zijn ze verdwaald of hebben ze panne? Tussen de mensenmassa duikt een halve auto op. Zo’n klein Oost-Duits Trabantje, maar dan van voor naar achter doormidden. Op het dak een grote bruine koffer. Uit alle gaten blaast opzwepende zigeunermuziek. Een gevaarlijke rookpluim stijgt op uit de motorkap. Achter de auto loopt een harig groot beest met bloemen op zijn kop en belletjes om zijn poten. Een manshoge beer aan stevige ketting duwt de auto vooruit met langzame zware passen. Aan het stuur een glimlachende Oost-Europese dame in een fel rood jurkje dat haar knieën bloot laat vallen. Is haar glimlach echt of vals?
WALKING-ACT
Het ongrijpbare maar mooie tafereel roept een verbaasde lach op bij vrouwen, doet kinderen verbaasd wijzen en mannen naar hun fototoestel grijpen, waarbij hun interesse heen en weer slingert tussen de auto en de ontblote benen.
BLIKVANGER
De halve auto met de vrouw en de beer gaan voort tussen de mensen. Naar de garage, de verbeelding, de herinnering of naar een volgende voorstelling? De lopende Trabant is als walking act een ware blikvanger voor festivals. Auto, Beer en Vrouw kunnen per trailer worden vervoerd naar elke locatie met een harde ondergrond.